A PERON

1993 óta támogatjuk a hazai amatőr könnyűzene fejlődését. Az amatőr könnyűzenei tehetséggondozás alapjait tettük le. Célcsoportunk kezdetek óta az önmagukat, kibontakozási lehetőségeiket, bemutatkozási terepüket kereső, alkotóvággyal élő fiatalok. Munkánkat a partnerség, az innovatív gondolkodás, a lelkesedés, az odafigyelés másokra, és a magas fokú szakmaiság jellemzi.

2019-ben megnyitottuk pop zeneiskolánkat, a Peron Tehetségközpontot, ahol a könnyűzenén és annak eszköztárán keresztül tanítjuk meg zenélni a minket választókat. 2022-ben bővítettük portfoliónkat és elindítottuk a Peron klubot, valamint a hangstúdió szolgáltatásunk is.A PERON csapata 30 éve azon dolgozik, hogy a zeneipar minden területén segítse a tehetséges, feltörekvő zenekarok előrejutását. Küldetése, hogy a hazai zeneoktatást megreformálja, és mindenki számára elérhetővé tegye a könnyűzenei alapú alapfokú zenei képzést.

 • alapfokú könnyűzene oktatás
 • ZeneMánia tábor és Peron Kids tábor
 • zenei workshopok
 • Peron Music Tehetségkutató Fesztiválok
 • tehetséggondozás
 • amatőr művészeti programok
 • zeneműkiadás
 • professzionális hangstúdió
 • stúdiógyakorlat
 • az élőzene támogatása
 • Peron Music Club - klubkoncertek szervezése
 • nyári szabadtéri koncertek szervezése
 • rendezvények szervezése és lebonyolítása

KIADÓI tevékenység

1993 óta több ezer kazetta, CD, CD-ROM, DVD, könyv kiadását menedzseltük.

 • amatőr zenekarok albumai
 • értékőrzés
 • városi és megyei gyűjtemények

ZENEI programok, fejlesztések

1993 - Peron Music Tehetségkutató Fesztivál elindítása

1997-2017 - Tatabányai Zenészegylet, TAZ-Mánia Fesztivál

2005 - Z-PONT, az első dunántúli zenei partnerség indítása

2010 - Tehetségpontok, tehetségkonferenciák a Komárom-Tata-Tatabánya vonalon

2012 - Székelyföldi Peron Music Tehetségkutató elindítása

2012 - KönnyűZenei Tehetségek Találkozója

2012-2015 - Dobbantó Klub

2013 - Szlovákiai Magyar Könnyűzene Szemle indulása

2014-2018 - In memoriam emlékkoncert-sorozatok

2017 - Kolozsvári tehetségkutató indítása

2018 - Marosvásárhely és Magyarkanizsa bekapcsolása a tehetségkutató rendszerbe

2019 - A Peron Tehetségközpont és a ZeneMánia tábor elindítása

2020 - Kárpátalja bekapcsolása a tehetségkutató rendszerbe

2022 - A Peron Music Club és a Peron Sound Studio indulása

2023 - Peron After és Peron Jam sorozatok indítása

Az elmúlt 30 évben az alábbi területeken értünk el eredményeket

 1. Több ezer kazetta, CD, CD-ROM, DVD, könyv kiadásával több tízezer emberhez juttattuk el a tehetségeket
 2. A több, mint 25 alkalommal megrendezett tatabányai, és a több, mint 15 külhoni Peron Music Tehetségkutató (Székelyföld, Felvidék, Vajdaság, Kárpátalja), a 20 éves TAZ-Mánia Fesztivál, és a Könnyűzenei Tehetségek Találkozója, az öt éven át tartó In memoriam-sorozat több ezer fiatalt segített abban, hogy megmutathassák a bennük rejlő tálentumot.
 3. Az általunk országos vagy nemzetközi fesztiválra delegált zenekarok, az országos médiában bemutatkozó fiatal tehetségek (Nemtom zenekar, Agregator, Szatmári Juli, Margaret Island, Kalef, stb.) több százezer emberhez jutottak el zenéjükkel.
 4. Fejlesztő programjaink (Tatabányai Zenészegylet, 2005. Tatabánya - Kulturális jövőkép megalkotása, 2005. Révfülöp - Z-PONT, a dunántúli első zenei partnerség indítása, 2006 Tatabánya - Partnerség a kultúrában, 2007. Tatabánya - Civil Nap indítása, 2010. Tehetségpontok, tehetségkonferenciák a Komárom-Tata-Tatabánya vonalon, 2013. Tatabánya - Dobbantó Klub indítása, 2013. PeronTV - Online zenei magazinműsor) hozzájárultak ahhoz, hogy a városban, a megyében és az országban is megismerjék azokat az értékeket, amelyek mindenkiben ott rejlenek.
 5. Táborainkban (Svájc, Oroszország, Erdély, Magyarország) közel 4000 fiatal köthetett barátságokat, ismerhette meg önmagát, és építhette saját életét. A Peron táborok egyaránt szólnak a varázslatos személyiség kialakulásának lehetőségeiről, és a közösségi szellemről is. Legfontosabb a minél nagyobb fokú önállóság megteremtése, és önmagunk megtalálása.
 6. Hiszünk a közösség építő erejében. Hisszük, hogy a teremtő energiával rendelkező emberek építik és működtetik a közösségeket. Ezért valamennyi kulturális tevékenységünk és programunk nem titkolt célja a közösségek alakítása, támogatása, segítve, hogy ezek az emberek egymásra és közösségre leljenek. Országos ismertségünkkel, és partneri hálózatunkkal is a kisebb és nagyobb közösségeket szolgáljuk.