Tóth Adrián

zongora tanár

"Ahol a szavak elfogynak, ott kezdődik a zene... A zene olyan nyelv, amely nem beszél konkrét szavakkal. Érzelmekben beszél" – Keith Richards

Tanulmányaimat, klasszikus és könnyűzene zongoraművészként a nagyváradi Zenei Líceumban majd Népművészeti Iskola/Pedagógia és zongoraművész szakon végeztem, ezt követően (Románia) Bukarestben atesztáltam és előadóművészi "A" kat. oklevelet szereztem.

Képzett, elhivatott és lojális zongorista, billentyűs, zenész, zeneszerzőként, zeneelméletet és zongorát oktatok, több mint 35 éves tapasztalattal a show-bizniszben, és körülbelül 10 éves oktatási/korrepetálási tapasztalattal melyből 7 évet Angliában tanítottam magán tanárként, különböző korú és tudás szintű embereket.

Az évek során, kidolgoztam és továbbfejlesztettem egy könnyű, nagyon hatékony módszert arra, hogy megismertessem tanítványaimmal a zene varázslatos világát és annak elméletéti részét.

Mivel mindig is zenét szerettem volna tanítani, teljesen a helyemen érzem magam, függetlenül attól, hogy egyre növekvő terheket és megpróbáltatást jelent napjainkban ez a hivatás. Ebben segít az az attitűd, amit tanáraimtól vettem át; miszerint a tanítás olyan művészet, ami túlmutat a tudásátadáson, fő célja a személyiségfejlesztés és –fejlődés, a tanulás pedig egy életen át tartó utazás és tapasztalás…