Peron Zenei Mentor Program

NTP-MŰV-20-0148

2021.02.01. - 2021.06.30.Támogatás összege: 1.150.000 Ft

Az NTP-MŰV-20-0148 azonosítószámú Peron Zenei Mentor program a Nemzeti Tehetség Program és a Családokért Felelős Tárca Nélküli Miniszterelnökség támogatásával valósult meg. A támogatás összege: 1 150 000 Ft.

A Peron Tehetségközpont június 6-án fiatal zenekaroktól volt hangos. A Creation Funday és az Arcidra zenekarok mutatták meg tehetségük újabb állomását Tatán. A Nemzeti Tehetség Program keretében valósult meg a Peron Zenei Mentor Program újabb évada. A márciustól júniusig tartó fejlesztő munka intenzív munkát követelt a fiatal tehetségektől és mentoraiktól. Zene és dalírás, koreográfia, marketing, sajtóban szereplés, közösségfejlesztés, hangstúdióban hangfelvétel elkészítése szerepelt többek között a programban. Az intenzív zenekari gyakorlatok adtak lehetőséget még a fejlődésre. A hosszú hónapok eredményeit koncerten mutatták be a zenekarok a Peron Tehetségközpontban

A zenekarok fejlesztő munkájában részt vett Ruska Péter, Hermann Tamás, Árvai Krisztián Devon, Csalai Judit, Karvaly Róbert. A tatabányai Six Doors Hangstúdióban Számvéber Tamás gitáros és Számvéber Sándor hangmérnök segítette a szakmai munkát. Cserteg István fogta össze a Peron Zenei Mentor Programot. A fejlesztő programban a fiatalok a könnyűzene területének számos feladatával ismerkedtek a dalszerzéstől a hangszerelésig, a közösségfejlesztéstől a koreográfiáig. Betekintést nyerhettek a marketing tevékenységbe. A zenekarok egy-egy dalt vettek fel hangstúdióban, amelyből hanglemez is készül promóciós célokra.

A záró koncertre eljöttek a barátok, ismerősök, családtagok. A koncert rögzítésre került. Hangulata is ünnepi volt. A mentorok méltatták a zenekarok teljesítményét, a tehetségek megköszönték a mentormunkában résztvevőknek a támogató munkát.

A programban rendkívüli együttműködésben születtek meg az eredmények. Nagyszerű volt a közös munka a fiatal tehetségekkel és a szakmai munkát támogató mentorokkal. A Peron Tehetségközpont új szintre vitte fel a tehetséggondozást. Remélhetőleg a jövőben is találunk feltörekvő tehetségeket, zenekarokat, hogy hasonló figyelemmel és módszerekkel segíthessük a fiatal tehetségek tapasztalat szerzését, előrejutását- nyilatkozta Cserteg István, a Peron Zenei Mentor Program vezetője.

ARCIDRA: Az Arcidra zenekar 2020 januárjában alakult meg Tatán. A zenekar tagjai: Mura Mészáros Ambrus Vitéz - dobok, háttér vokál, Györke Zoltán - basszusgitár, Csóka Tamás - gitár, Retkes Bálint - ének, és Gaál András gitár, ének. 2020 januárjában Andris és Bálint egy Peronos kurzuson ismerték meg egymást. Hamar el is határozták, hogy zenekart alapítanak együtt. Nem sokkal rá bővült a csapat újabb tagokkal. Zolinak volt egy név ötlet a fejében, ez volt az Arcidra. Semmi jelentése nem volt önmagában a névnek, de ezt a srácok hamar pótolták. Így találták ki az Aranyos Ronda Kecskét Integráló Dán Repülő Alpakák jelentést. A próbák nagy része ezután a Peron Tehetségközpontban zajlottak le. Tavasszal nagy lehetőséget kaptak. Részt vehettek a Peron Tehetségközpont mentorálási programjában, ami még a mai napig tart. A mentor program alatt nagyon sok tanácsot kaptak, mind zenélés, mind színpadi megjelenés és koreográfia készítés terén.

CREATION FUNDAY: Zenekarunk még az év elején kapott egy nagyon jó ajánlatot a Peron Tehetségközponttól. Ezt egy nagyon nagy lehetőségként kezeltük és éltünk is vele. Így belekezdtünk a közös munkába. A program ideje alatt azt vettük észre, hogy sokkal jobban összekovácsolódtunk és ezáltal sokkal könnyebben megy a közös munka is. Próbáljuk a zenéinkbe belefoglalni mindannyiunk érzéseit. Persze van, hogy ezzel a megszokott normákat elengedjük és próbálunk új dolgokat kipróbálni, ebben nagyon sokat segítenek a mentoraink a tanácsaikkal, személyes történeteikkel. Azokat a tanácsokat, amiket magunkénak érzünk, és úgy gondoljuk, hogy a tanács mellett is önmagunk maradhatunk meg is fogadjuk és beépítjük a zenénkbe. A próbáink mindig nagyon vidáman telnek, sokat szoktunk bolondozni, ami könnyíti számunkra a kreativitást és a baráti kapcsolataink fejlesztését. Próbáljuk közösen meghatározni a céljainkat és azokat a szemünk előtt tartani és dolgozni értük, illetve támogatni egymást mindenben.

Lentulai Bence - basszusgitár, Ádám Dominik - dobos, Pirityi Imre - gitáros, Bátki Piroska ének, vokál, Rúzsa Nikolett- ének, Horváth Zorka - billentyűs hangszerek, Szemler Tamás hangtechnikus.